Pohja:
2,5 dl hapanleipäkorppujauhoja tai jauhettua näkkileipää
0,6 dl sulatettua voita (75 g)
3/4 dl maitoa
ripaus mustapippuria
1 rkl hienonnettua tilliä
Täyte:
1 prk kermaviiliä (200 g)
150 g graavisuolattua kirjolohta
150 g kylmäsavustettua kirjolohta
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
0,5 1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
1-2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
2 dl kermaa
Koristeeksi:
sitruunalohkoja
2-4 lohiviipaletta
hienonnettua tilliä
Sekoita leipäjauhelman joukkoon pohjan muut aineet. Laita pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjataikina vuokaan. Anna liivatelehtien pehmetä 10 minuuttia vedessä ja liota ne kuuman veden joukkoon. Ota lohesta muutama viipale erikseen koristelua varten. Leikkaa loput lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon lohikuutiot, liivateseos, sitruunapippuri, sokeri, tillisilppu, suola ja kermavaahto. Kaada seos vuokaan leipäpohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Irrota varovasti reunarengas vuoan ympäriltä. Laita lasta varovasti leivinpaperin alle ja siirrä torttu tarjoiluastiaan. Leikkaa lohiviipaleet noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja tee niistä raidat tortun pinnalle. Laita raitojen väliin pieniä tillinoksia. Koristele vadin reunat sitruunalohkoilla ja tillillä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster