Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SAHRAMILLA MAUSTETTU SINISIMPUKKAKEITTO

1 porkkana
1 purjo
2 rkl voita
4 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
1 tl sahramia
16 sinisimpukkaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Paloittele porkkana ja suikaloi hyvin huuhdeltu purjo. Sulata kattilassa voi ja hauduta porkkanaa ja purjoa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon kalaliemi ja puolet valkoviinistä. Keitä 15 minuuttia ja lisää kerma ja sahrami. Hauduta vielä 10 minuuttia. Hauduta puhdistetut sinisimpukat erikseen kypsäksi lopussa valkoviinissä (noin 10 minuuttia). Mausta keitto ja kaada joukkoon sinisimpukoiden haudutusliemi. Siivilöi keitto ja annostele se lautasille. Laita pinnalle haudutetut sinisimpukat ja koristele tillinoksilla.

P.S. Tarjoa patongin tai paahtoleivän kera.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä