Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Katkarapukeitto kokonaisista katkaravuista

katkarapukeitto

0,4 kg kokonaisia katkarapuja

1 porkkana

1 sipuli

1 laakerinlehti

1 tl tomaattisosetta

1 dl kermaa

1 l kalalientä

1 dl valkoviiniä

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

hyvin vähän cajennepippuria

Kuori katkaravut ja ota kuoret talteen. Kuutioi sipuli ja porkkana.

Sulata voi kattilassa ja hauduta siinä juurekset, katkaravun kuoret ja laakerinlehti. Lisää tomaattisose ja hauduta minuutti. Lisää sekoittaen vehnäjauhot. Kaada joukkoon kalaliemi ja valkoviini kahdessa erässä sekoittaen sileäksi kummankin lisäyksen jälkeen.

Hauduta 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Siivilöi ja mausta suolalla ja ripauksella cajennepippuria. Lisää katkaravut ja kerma ja kiehauta.

P.S. Tarjoa patongin ja valkosipulivoin kera.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 15.12.2016 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä