Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KUHAA RANSKALAISEEN TAPAAN

Alkuperäinen ranskalaisohje on tarkoitettu merianturalle. Meriantura on Suomessa harvinainen, joten tilalla voi käyttää vaikkapa kuhaa tai lohta.

4 kalafilepalaa (150-200 g/kpl)

4 tomaattia

ripaus suolaa

ripaus sitruunapippuria

ripaus rosmariinia

ripaus rakuunaa

4 rkl voita

4 rkl valkoviiniä

valkoviinikastike:

2 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa

0,5 dl valkoviiniä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

Laita kalafileestä leikatut annospalat voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kuori tomaatit seuraavasti: Tee tomaatteihin veitsen kärjellä muutama viilto. Laita ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja siirrä sen jälkeen kylmään veteen. Irrota kuori varovasti veitsellä. Leikkaa kuoritut tomaatit ohuiksi siivuiksi ja laita ne limittäin kalapalojen päälle. Pirskottele valkoviini kalapalojen päälle.

Laita kalojen päälle myös voinokareita. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Valmista valkoviinikastike:

Kuumenna maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito ja valkoviini vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta. Nostele valmiit kalapalat lautasille. Laita päälle valkoviinikastiketta ja koristele tillinoksilla.

P.S. Ateria sopii hyvin vieraille tarjottavaksi arvokkaaksi ateriaksi. Valmista lisäkkeeksi perunasose duchesse (ks. 4.9.6), josta voit pursottaa vuokaan annospalloja. Valmista valkoviinikastike erikseen. Kun vieraat saapuvat, laitat vain annokset uuniin, kypsennät ja lämmität kastikkeen. Tarjoa salaatin kera.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä