Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KUHAA RANSKALAISEEN TAPAAN

Alkuperäinen ranskalaisohje on tarkoitettu merianturalle. Meriantura on Suomessa harvinainen, joten tilalla voi käyttää vaikkapa kuhaa tai lohta.

4 kalafilepalaa (150-200 g/kpl)
4 tomaattia
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria
ripaus rosmariinia
ripaus rakuunaa
4 rkl voita
4 rkl valkoviiniä
valkoviinikastike:
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
0,5 dl valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Laita kalafileestä leikatut annospalat voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kuori tomaatit seuraavasti: Tee tomaatteihin veitsen kärjellä muutama viilto. Laita ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja siirrä sen jälkeen kylmään veteen. Irrota kuori varovasti veitsellä. Leikkaa kuoritut tomaatit ohuiksi siivuiksi ja laita ne limittäin kalapalojen päälle. Pirskottele valkoviini kalapalojen päälle.

Laita kalojen päälle myös voinokareita. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Valmista valkoviinikastike:

Kuumenna maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito ja valkoviini vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta. Nostele valmiit kalapalat lautasille. Laita päälle valkoviinikastiketta ja koristele tillinoksilla.

P.S. Ateria sopii hyvin vieraille tarjottavaksi arvokkaaksi ateriaksi. Valmista lisäkkeeksi perunasose duchesse (ks. 4.9.6), josta voit pursottaa vuokaan annospalloja. Valmista valkoviinikastike erikseen. Kun vieraat saapuvat, laitat vain annokset uuniin, kypsennät ja lämmität kastikkeen. Tarjoa salaatin kera.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä