Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PUNAVIINISSä HAUDUTETTUA LOHTA

0,7 kg lohifileitä

1 sipuli

3 dl kiinteää voita (250 g)

2 dl punaviiniä

1 dl kalalientä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

Laita reunallisen uuniastian pohjalle foliota. Laita lohifileet vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle tilkka punaviiniä ja kalaliemi. Sulje folio tiiviisti. Hauduta 170 asteessa 30-40 minuuttia. Valmista punaviinivoi: Hauduta hienonnettu sipuli pehmeäksi noin ruokalusikallisessa voita. Lisää joukkoon punaviini ja keitä kokoon, kunnes se on melkein kuivaa (noin 20 minuuttia). Jäähdytä hetki ja sekoita joukkoon kiinteää voita pieninä kuutioina. älä kiehauta, mutta voi saa olla kuumaa.

P.S. Voit tarjota lohen suoraan uuniastiasta. Avaa folio vasta ruokapöydässä, jolloin tuoksut tulevat hyvin esiin. Tarjoa perunoiden ja kuuman punaviinivoikastikkeen tai kylmän maustevoin (mm. valkosipuli tai punaviinivoi) ja raikkaan salaatin kera.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä