Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PUNAVIINISSä HAUDUTETTUA LOHTA

0,7 kg lohifileitä
1 sipuli
3 dl kiinteää voita (250 g)
2 dl punaviiniä
1 dl kalalientä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Laita reunallisen uuniastian pohjalle foliota. Laita lohifileet vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle tilkka punaviiniä ja kalaliemi. Sulje folio tiiviisti. Hauduta 170 asteessa 30-40 minuuttia. Valmista punaviinivoi: Hauduta hienonnettu sipuli pehmeäksi noin ruokalusikallisessa voita. Lisää joukkoon punaviini ja keitä kokoon, kunnes se on melkein kuivaa (noin 20 minuuttia). Jäähdytä hetki ja sekoita joukkoon kiinteää voita pieninä kuutioina. älä kiehauta, mutta voi saa olla kuumaa.

P.S. Voit tarjota lohen suoraan uuniastiasta. Avaa folio vasta ruokapöydässä, jolloin tuoksut tulevat hyvin esiin. Tarjoa perunoiden ja kuuman punaviinivoikastikkeen tai kylmän maustevoin (mm. valkosipuli tai punaviinivoi) ja raikkaan salaatin kera.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä