Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SIIKAA VALKOVIINISSä

0,6 kg siikafileitä tai 1 kg siikaa

ripaus suolaa

ripaus sitruunapippuria

2 pientä sipulia

1 valkosipulinkynsi

3 tomaattia

0,5 sitruuna

nippu tilliä

2 rkl voita

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl korppujauhoja

Suomusta ja perkaa siika. Hiero lihan pintaan suola ja pippuri. Voitele uunivuoka ja lado kalanpalat siihen limittäin nahkapuoli alaspäin. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kypsennä niitä voissa, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuutioi pesty tomaatti ja sekoita sipulien ja hienonnetun tillin kanssa. Levitä massa kalojen päälle. Mausta sitruunamehulla, valkoviinillä ja ripottele lopuksi pinnalle korppujauho. Paista 180 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä