Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KUHAA WALESKA

0,6 kg kuha tai kampelafileitä

ripaus suolaa

ripaus sitruunapippuria

kuorrutuskastike:

2 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

3 dl kalalientä

1 dl valkoviiniä

1 rkl sitruunamehua

1 dl kermaa

2 keltuaista

1 dl katkarapuja

1 dl herkkusieniä

0,5 dl juustoraastetta

Voitele uunivuoka ja lado suolalla ja pippurilla maustetut kalafilepalat siihen limittäin. Laita päälle

viipaloidut herkkusienet ja katkaravut. Valmista kastike sulattamalla voi kattilassa ja hauduttamalla siinä vehnäjauhoja. Lisää sekoittaen kalaliemi valkoviini sitruunamehuseos. Kun kastike on kypsynyt noin 5 minuuttia, ota se liedeltä ja lisää keltuais kermaseos voimakkaasti sekoittaen. Kaada kastike tasaisesti kalojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 10 minuuttia. Pienennä lämpö 170 asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.

P.S. Perinteisesti tarjoiluastian reunaan pursotetaan perunasose duchesse (ks. 4.9.6) ennen uuniinlaittoa. Voit tehdä duchessesta myös pursotettuja annospinoja. Tarjottaessa koristele kala tillillä.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä