Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Smetanalohi

Lohta uunivuoassa

0,6 kg lohi- tai kirjolohifileitä

1 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

2 tl hienonnettua tilliä

2 dl herkkusieniä tai kanttarelleja

1 purjo

1 rkl voita

1 prk smetanaa (120 g)

1 dl kermaa

Leikkaa lohi noin 5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja lado ne limittäin voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Viipaloi huolellisesti puhdistettu purjo ja herkkusienet.

Kypsennä herkkusieniä ja purjoa hetki voissa. Lisää smetana kerma seos ja kuumenna. Kaada seos kalanpalojen päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.

P.S. Voit maustaa myös esimerkiksi ripauksella currya tai 1 rkl:lla valkoviiniä. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä