Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Ambrosiuksen lammas

lammasruoka

1 lampaanpaisti

Marinadi:
5 dl talouspiimää
1 rkl sitruunamehua
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl minttua
1 rkl sokeria
4 puristettua valkosipulinkynttä

Anna lihan marinoitua noin vuorokausi. Kuivaa paistin pinta ennen paistamista ja hiero siihen 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita lammas paistopussiin ja kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia.

Valmista paistoliemestä kastike:
1,5 dl paistolientä
1,5 dl vettä
1 dl kermaa
1,5 tl vehnäjauhoja
1-2 tl soijakastiketta
0,5 rkl sinappia
3/4 tl minttua

Mittaa ainekset, vehnäjauhoja lukuunottamatta, kattilaan. sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi kattilaan. Hauduta 10 minuuttia. Anna paistin levätä hetki lämpimässä ennen leikkaamista, jotteivät lihasnesteet valu ulos. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa valkosipuliperunoiden kanssa.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä