Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

MARSKIN HAPANKAALIPATA

1,5 kg hapankaalia
0,6 kg tuoretta kaalia
0,5 kg lihaista siansivua
2 rkl voita
3 rkl hunajaa
10 maustepippuria
10 katajanmarjaa
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 l lihalientä
1 pkt prinssinakkeja (400 g)

Leikkaa tuore kaali suikaleiksi. Irrota siansivusta nahka; ihraa saa tulla mukaan. Pyyhkäise padan pohja voinokareella ja kuumenna pata. Laita siannahka padan pohjalle ihrapuoli alaspäin ja peitä pata kannella.

Ihra saattaa roiskua kuumetessa, joten sen on hyvä antaa sulaa kannen alla. Varo, ettei pannu ole liian kuuma. Kun ihra on sulanut lammikoksi padan pohjalle, ota nahka pois, mutta säästä se. Lisää pataan toinen voinokare ja sulata sekaan hunaja. Lisää kaalisilppu. Hauduta kaalia padassa, kunnes se pehmenee (noin 10 minuuttia). Kaada kaali padasta, mutta älä huuhtele pataa. Laita pataan kerroksittain hapankaalia, paistettua kaalia ja suikaloitua siansivua siten, että päällimmäinen kerros on hapankaalia. Lisää mausteita kerrosten väliin. Lisää pataan lihaliemi ja laita pinnalle nahkakäppyrät. Kuumenna kiehuvaksi ja laita pata ilman kantta 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Laita kansi päälle ja alenna lämpö 160 asteeseen.

Kypsennä 2 tuntia, mutta jos on aikaa ja malttia, ei kolmaskaan tunti ole pahasta.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä