Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

HäRäNHäNTäPATA

0,8 kg paloiteltua häränhäntää
1,5 tl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
2 porkkanaa
3 sipulia
2 rkl voita
1 laakerinlehti
5 kokonaista maustepippuria
2 dl lihalientä
3 dl punaviiniä

Pyörittele pyyhityt lihanpalat vehnäjauhoissa. Kuutioi porkkanat ja sipulit. Ruskista padassa kevyesti pienissä erissä lihanpalat, sipulit ja porkkanat. Lisää joukkoon mausteet, lihaliemi ja punaviini. Hauduta kannen alla 1,5 2 tuntia eli kunnes liha on kypsää. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku ja koristele persiljalla.

P.S. Ruoka kypsyy nopeammin, jos ruskistat ja maustat lihan ja kypsennät 170 asteessa noin 45 minuuttia. Ruskista vihannekset kevyesti pannulla. Laita lihat ja vihannekset pataan ja hauduta, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Saosta kastike kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla (kaada seos pataan siivilän läpi). Hauduta 10 minuuttia, jotta vehnäjauhot ehtivät kypsyä. Tarkista maku. Tarjoa riisin ja salaatin kera.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä