Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PORSAANLAPAA UNKARILAISITTAIN

1 kg porsaanlapaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus paprikajauhetta
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
3 pientä sipulia
2 rkl konjakkia tai brandyä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl lihalientä
0,5 dl kermaa
1 rkl maissijauhoja

Mausta paloiteltu liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lohko sipuli. Ruskista kevyesti liha ja sipulit padassa pienissä erissä. Lisää joukkoon konjakki, valkoviini ja lihaliemi ja hauduta kannen alla, kunnes liha on kypsää (noin 1,5 tuntia). Nosta liha padasta tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä. Sekoita pataan siivilän läpi kylmään kermaan hyvin sekoitettu maissijauho. Kypsennä kastiketta 10 minuuttia ja kaada se lihan päälle. Koristele persiljalla ja tarjoile uuniperunoiden ja etikkasäilykkeiden kera.

P.S. Liha ruskistuu ja kypsyy uunissa nopeammin. Mausta lihapalat ja voitele öljyllä. Paista uunissa 200 asteessa välillä sekoittaen noin 30 minuuttia. Lisää sipulit ja nesteet ja hauduta kypsäksi 150 asteessa. Valmista muutoin ohjeen mukaan.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä