Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

RANSKALAINEN PATAPAISTI

1 naudanpaisti
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 rkl voita
2 porkkanaa
4 sipulia
2 rkl konjakkia tai brandyä
0,5 dl madeiraa
1 dl lihalientä
1 rkl vehnäjauhoja

Poista paistin pinnasta mahdolliset kalvot ja kovettunut rasva. Hiero paistin pintaan voisula, suola ja pippuri. Kuutioi sipulit ja porkkanat. Laita lihan kanssa uunivuokaan vihannekset, konjakki, madeira ja lihaliemi. Paista 150 asteessa. Kun paistin sisälämpötila on 65 astetta, on paisti kypsää. Lisää kypsentämisen aikana tarvittaessa nestettä. Anna paistin levätä lämpimässä ennen leikkaamista, jotteivät lihasnesteet valu ulos. Soseuta vihannekset ja lisää ne paistoliemen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi liemeen. Kypsennä kastiketta 10 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa kastike erikseen.

P.S. Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä