Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Kanelipäärynät

4 päärynää

1 l vettä

1,5 dl sokeria

1 puristettu sitruuna

2 kanelitankoa

2 dl kermaa

ripaus sokeria

ripaus kanelia

Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja kanelitanko ja keitä ainakin 10 minuuttia. Kuori päärynät, mutta jätä kanta jäljelle. Laita päärynät kiehuvaan nesteeseen varovasti siten, että ne peittyvät. Hauduta 3 minuuttia. Ota kattila hellalta ja anna päärynöiden kypsyä ja jäähtyä liemessä kannen alla. Valuta hyvin, koristele ja tarjoa sokerilla ja kanelilla maustetun kermavaahdon kera.

P.S. Voit maustaa kermavaahdon myös esimerkiksi manteliliköörillä.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 19.07.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä