Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KUORRUTETTU HEDELMäLAUTANEN

2 päärynää
2 kiwihedelmää
2 appelsiinia
2 greippiä
viinivaahtokastike sabayon:
3 keltuaista
0,5 dl sokeria
0,5 dl sitruslikööriä (mm. Triple Sec)
0,5 dl appelsiinimehua

Jos et käytä säilykepäärynöitä, keitä niitä sokeriliemessä (1 l vettä ja 100 g sokeria) 20-30 minuuttia.

Kuori sitrushedelmät mahdollisimman hyvin. Kuori myös kiwihedelmä. Paloittele hedelmät ja laita ne ryhmittäin uuninkestävään tarjoiluastiaan. Valmista kastike: Vatkaa keltuaiset ja sokeri teräskulhossa kuohkeaksi. Kuumenna likööri mehu kattilassa siten, ettei se kiehu ja vatkaa keltuaisseokseen. Laita kulho vesihauteeseen. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se on sakeaa ja kuohkeaa (5-10 minuuttia).

Sähkövatkain on erinomainen apu viinivaahtokastiketta valmistettaessa. Ota kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on hieman jäähtynyt. Peitä hedelmät kastikkeella ja ripottele pintaan mantelilastuja. Kypsennä 220 asteessa 3 5 minuuttia ja tarjoile heti.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä