Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SUKLAAJääDYKE

2 dl kermaa
1 prk kermaviiliä (200 g)
100 g rouhittua taloussuklaata
1 dl sokeria
0,5 rkl pikakahvijauhetta
0,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon kermaviili, rouhittu suklaa, sokeri, pikakahvijauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Kaada seos jäädyke tai kakkuvuokaan. Anna jäähtyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota jäädyke pakastimesta, kasta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Anna pehmetä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele mantelilastuilla. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

5.7.6.4 MANGOJääDYKE

2-3 kypsää mangoa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
3/4 dl sitruunamehua
4 dl kermaa
1 tl vanilliinisokeria
(2 rkl rommia)

Halkaise mangot kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi ja koverra irti kuoresta. Irrota hedelmäliha siemenen ympäriltä terävällä veitsellä. Soseuta mangot. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää mangosose ja sitruunamehu. Vaahdota kerma ja lisää jäädykeseokseen. Mausta jäädyke vanilliinisokerilla (ja rommilla). Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ota jäädyke pakastimesta, kasta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Anna pehmetä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla ja hedelmillä.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä