Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PASHA

0,5 kg maitorahkaa
3 keltuaista
2,5 dl sokeria
1,1 dl voita (100 g)
2 dl kermaa
1 dl smetanaa
hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori
0,5 puristettu sitruuna
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatanko
1 dl korintteja
0,5 dl mantelirouhetta

Sekoita keltuaiset ja sokeri kattilassa vaaleaksi seokseksi. Lisää rahka, voi, kerma, vaniljatanko ja raastettu sitruunan kuori. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. älä keitä, vaan hauduta varovasti noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää loput aineet. Jäähdytä ja anna kylmetä jääkaapissa 20 minuuttia. Kaada seos sideharsokankaalla vuorattuun pashamuottiin tai siivilään. Laita alle astia, johon pashasta irtoava neste voi valua, ja päälle kevyt paino. Tarjoa aikaisintaan vuorokauden kuluttua.

P.S. Pasha on perinteinen ortodoksien pääsiäisjälkiruoka. Kartion muotoinen pashamuotti on perua juutalaisesta passah juhlasta. Pyramidin muoto kertoo Israelin vapautumisesta Egyptin orjuudesta. Muotin seinään kaiverretut kirjaimet XB ovat lyhenne sanoista Kristus on ylösnousemus.

Katso myös


Pääsiäinen ja sen ruokaperinne
Pääsiäinen ja sen ruokaperinne
Pääsiäistä vietetään Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemisen muistoksi.
Juhla-aika jakaantuu kahteen osaan. Ennen pääsiäistä vietetään paastoa, jonka aikana mm. muistellaan Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa ,...
Lue pääsiäisestä lisää



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 18.3.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä