Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SUKLAAVAAHTO

0,175 kg tummaa taloussuklaata (1 levy)

1 dl keitettyä kahvia

1 keltuainen

1 tl vanilliinisokeria

1-2 rkl konjakkia tai rommia

3 dl kermaa

Laita keitetty kahvi teräskattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes suklaa on täysin liuennut. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon keltuainen. Jäähdytä suklaakahvi haaleaksi ja lisää vanilliinisokeri. Mausta varovasti alkoholilla. Vatkaa kermavaahto kovaksi (ei voiksi) ja sekoita se varovasti kahvimassan joukkoon. Laita vaahto tarjoiluastiaan. Hyydytä kylmässä.

P.S. Koristeeksi sopii hyvin appelsiininsiivu tai mintunoksa.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä