Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

MAUSTEKAKKU ISOäIDIN TAPAAN

1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 dl vahvaa kahvia
1 dl voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
2 raastettua appelsiininkuorta
1 dl rusinoita

Vatkaa kananmuna ja sokeri. Sekoita noin 0,5 dl jauhoja rusinoihin, jotteivät ne painuisi taikinan pohjalle. Sekoita loput jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Pese appelsiini huolellisesti saippuavedellä ja kuivaa se. Raasta ohut kerros kuorta raastinraudalla. Sekoita aineet keskenään. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla tai mannaryyneillä. Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla: Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Laita jäähtynyt kakku muovipussissa kylmään noin vuorokaudeksi. Kakku säilyy kylmässä parikin viikkoa.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä