Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PEHMEäT PORKKANASäMPYLäT

0,5 l maitoa

1 pkt hiivaa (50 g)

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 porkkanaa

0,5 dl öljyä

n.1,3 l sämpyläjauhoja tai puoliksi vehnä ja grahamjauhoja

Kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva tilkkaan lämmintä vettä. Lisää hiivaliuos lämpimään maitoon. Lisää maidon joukkoon suola, siirappi, porkkanaraaste ja öljy. Lisää vähitellen jauhot kokoajan kädellä sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia. Muotoile taikinasta kaksi tankoa. Jaa kumpikin tanko kymmeneen tasakokoiseen osaan. Anna taikinapalojen kohota noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä