Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

LUUMUINEN MURUPIIRAKKA

1 dl voita tai margariinia

2 dl piimää

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

pinnalle:

0,3 kg tuoreita luumuja ja hieman inkivääriä

tai omenalohkoja ja kanelia

muruseos:

2 rkl juoksevaa margariinia

1 dl kauraleseitä

0,5 dl fariinisokeria

Sekoita voisula ja piimä keskenään. Lisää kananmunat, sokeri ja jauho soodaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kevyesti voideltuun vuokaan. Halkaise luumut, poista kivet ja viipaloi. Laita luumuviipaleet taikinan päälle ja ripottele mausteeksi inkivääriä. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä seos piirakan pinnalle. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä