Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PEHMEä PERUNAKAKKU

3 keskikokoista keitettyä perunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl jauhettua mantelia tai hasselpähkinää

1 tl leivinjauhetta

1 dl pehmeää voita (75 g)

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

Kuori ja raasta perunat. Yhdistä jauhot, mantelijauhelma ja leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Lisää vuorotellen rasvaa, raastettua perunaa ja jauhoseosta. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä hiukan ja kumoa.

Tarjoa lämpimän perunakakun kanssa jäätelöä ja raparperihilloketta, jonka saat kiehauttamalla pari isoa raparperinvartta ja 1 dl sokeria. Mausta hilloke ripauksella minttua.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä