Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

UUNIJääTELö

Pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl pilkottuja marjoja tai hedelmiä
1 l vaniljajäätelöä
0,5 dl mansikka tms. hilloa tai suklaakastiketta
3 valkuaista
0,5 dl sokeria

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Kumoa pohja uuninkestävälle tarjoiluvadille. Voit käyttää myös valmista kakkupohjaa. Vatkaa kuorrutuksen valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Laita kakkupohjalle kerroksittain marjoja, jäätelökuutioita ja kastiketta. Rakenna pyramidi siten, että ylin kerros on jäätelöä. Levitä kova valkuaisvaahto peittämään koko pyramidi. Ruskista 250 asteessa hyvin nopeasti siten, että marenki ruskistuu. Tarjoa heti.

P.S. Voit ripotella pinnalle mantelilastuja. Voit valmistaa. uunijäätelön aiemmin samana päivänä ja pakastaa. Muista ottaa ajoissa sulamaan.




Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 18.3.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä