Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Alkuruokia | Blinit

Blinit

blini

< >

4,5 dl jauhoja (puolet vehnä- ja puolet tattarijauhoja)
1 tl sokeria
7,5 dl maitoa
25 g (0,5 pkt) hiivaa
3 munaa
1 dl kermaa
suolaa
1 rkl voisulaa

Sekoita murennettu hiiva ja jauhot lämpimään maitoon. Kohota muutama tunti, kunnes seos alkaa kuplia. Jos teet taikinan edellisenä päivänä, anna kohota tunti ja laita sen jälkeen jääkaappiin maustumaan yön yli.

Erottele munan valkuainen ja keltuainen. Lisää kaikki muut aineet paitsi valkuaiset ja kerma (voit maustaa myös ripauksella rouhittua mustapippuria). Anna maustua ja kohota vielä noin tunti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkausastian ja vatkaimen on oltava kuivia, jotta valkuaiset vaahdottuvat kunnolla. Vaahto on kovaa, kun voit varovasti kääntää astiaa vaakatasoon eikä vaahto putoa astiasta.

Lisää taikinaan kerma samalla sekoittaen. Lisää sen jälkeen valkuaisvaahto varovasti nostellen. Huolehdi, että vaahto sekoittuu taikinaan.

Paista blinit blinipannulla runsaassa voissa. Anna niiden kypsyä rauhallisesti noin puolella lämmöllä. Kun olet kääntänyt blinit, lisää päälle voisulaa.

P.S. Tarjoa blinit omassa pannussaan tai lautasella smetanan, mädin (tai kaviaarin) ja hienonnetun sipulin kera. Lisukkeena voi olla myös pieniksi kuutioituja maustekurkkuja ja punajuuria.

Lisäksi on hyvä olla rouhittua mustapippuria. Voit paistaa blinit myös paistinpannulla, jolloin taikinan tulee olla melko kovaa, jotta blinit pysyvät paistaessa riittävän paksuina.

Venäläisen keittiön erikoisuuksia on tattari. Siitä valmistetaan mm. blinit. Blinejä syödään ennen paastonaikaa ja varsinkin laskiaisena, josta alkaa neljänkymmenen päivän paasto, joka loppuu pääsiäiseen.
Blinit symboloivat aurinkoa ja jäähyväisiä talvelle.


sillikaviaari reseptit

Juoksutinjuusto

JUOKSUTINJUUSTO Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sekoittaen juustonjuoksutin ja suola. Anna seoksen juoksettua lämpimässä noin... ... Lue lisää

lautanen

Voileipäkakku

VOILEIPäKAKKU Voileipäkakku voi olla pyöreä tai pitkulainen. Kakkuun voit käyttää kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää, jonka olisi... ... Lue lisää

leikkaa

Kylmä lohitorttu

KYLMä LOHITORTTU Sekoita leipäjauhelman joukkoon pohjan muut aineet. Laita pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjataikina vuokaan. Anna... ... Lue lisää

kohokas

Juustokohokas

Juustokohokas Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito. Sekoita kastike sileäksi ja lisää juustoraaste... ... Lue lisää

leikkaa

Raaka pippuripaisti eli riimihärkä

RAAKA PIPPURIPAISTI ELI RIIMIHäRKä Sekoita mausteet ja puristetut valkosipulinkynnet huolellisesti pakastepussissa. Laita liha pussiin ja hiero, jotta mausteet tarttuisivat... ... Lue lisää

nopea blini

Nopea blini

Nopea blini Sekoita lämpimään maitoon murennettu hiiva ja tattarijauhot. Anna seoksen olla 20 minuuttia. Lisää muut aineet, viimeisenä vehnäjauhot,... ... Lue lisää

avocado koskettava

Piimäjuusto

PIIMäJUUSTO Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita välillä, jottei se pala pohjaan. Sekoita massa valkuaisista, piimästä ja suolasta.... ... Lue lisää


<< Piimäjuusto | Keittoja >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja