Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Alkuruokia | Juoksutinjuusto

Juoksutinjuusto

sillikaviaari reseptit

< >

4 l maitoa
2 tl juustonjuoksutinta (saa apteekista)
2 tl suolaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sekoittaen juustonjuoksutin ja suola. Anna seoksen juoksettua lämpimässä noin 30 minuuttia. Tee juustomassaan viiltoja pohjaan saakka, jotta heraneste erottuisi juustomassasta.

Painele juustomassa sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Laita juuston alle kulho ja laita juusto heti jääkaappiin. Jäähdytä massaa 1-2 tuntia.

Kumoa tarjoiluvadille ja tarjoa esim. mansikkahillon kera.

P.S. Vuohenmaidosta saa aidon kutunjuuston. Ei suositella pakastettavaksi.


lautanen

Voileipäkakku

VOILEIPäKAKKU Voileipäkakku voi olla pyöreä tai pitkulainen. Kakkuun voit käyttää kerroksittain tummaa ja vaaleaa leipää, jonka olisi... ... Lue lisää

leikkaa

Kylmä lohitorttu

KYLMä LOHITORTTU Sekoita leipäjauhelman joukkoon pohjan muut aineet. Laita pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele pohjataikina vuokaan. Anna... ... Lue lisää

kohokas

Juustokohokas

Juustokohokas Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä hetki. Lisää lämmin maito. Sekoita kastike sileäksi ja lisää juustoraaste... ... Lue lisää

leikkaa

Raaka pippuripaisti eli riimihärkä

RAAKA PIPPURIPAISTI ELI RIIMIHäRKä Sekoita mausteet ja puristetut valkosipulinkynnet huolellisesti pakastepussissa. Laita liha pussiin ja hiero, jotta mausteet tarttuisivat... ... Lue lisää

nopea blini

Nopea blini

Nopea blini Sekoita lämpimään maitoon murennettu hiiva ja tattarijauhot. Anna seoksen olla 20 minuuttia. Lisää muut aineet, viimeisenä vehnäjauhot,... ... Lue lisää

avocado koskettava

Piimäjuusto

PIIMäJUUSTO Kuumenna maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita välillä, jottei se pala pohjaan. Sekoita massa valkuaisista, piimästä ja suolasta.... ... Lue lisää

blini

Blinit

Sekoita murennettu hiiva ja jauhot lämpimään maitoon. Kohota muutama tunti, kunnes seos alkaa kuplia. Jos teet taikinan edellisenä päivänä, anna... ... Lue lisää


<< Alkuruokia | Voileipäkakku >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja