Valmista kuten kaalikääryleet, mutta jätä siirappi pois ja käytä jauhelihan tilalla raakajauhettua tai kuutioitua kalaa. Mausta currylla. Hauduta kääryleitä uunivuoassa tomaattikastikkeessa.
1 iso keräkaali
0,5 kg kalaa
1,5 dl puuroriisiä (ohraryynejä)
5 dl maitoa
2 sipulia
2 tl meiramia
1 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
3 rkl voita
Haudutusliemi:
1 rkl tomaattisosetta
3–4 dl vettä
ripaus chilijauhetta tai kastiketta
ripaus suolaa
Keitä kaali kokonaisena isossa kattilassa välillä kääntäen. Nosta kaali kattilasta, kun sen päällimmäiset lehdet ovat pehmentyneet. Jäähdytä ja irrota lehdet yksitellen. Leikkaa paksu sydänosa ja pienimmät sydänlehdet ohuiksi suikaleiksi täytettä varten.
Keitä riisi maidossa (ks. riisipuuron keitto 3.11.4 lähes kypsäksi.
Hienonna sipuli ja hauduta se voissa täytteeksi leikattujen kaalisuikaleiden kanssa. Yhdistä täytteen aineet, mausta ja sekoita huolella. Nosta täytettä kaalinlehdelle ja nosta varsiosa täytteen päälle. Nosta seuraavaksi sivureunat ja kieritä rullalle.
Nosta kääryleet voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa välillä käännellen noin 20 minuuttia. Lisää haudutusliemi ja hauduta vielä tunti 150 asteessa. Valele välillä.
HAUKEA HOMBURGIN TAPAAN
Ripottele haukifilepalojen päälle suolaa ja pippuria. Anna palojen maustua kylmässä 20 minuuttia. Lisää sulatettuun voihin... ...
Lue lisää
KUORRUTETTU KALA
Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää
KALAMUREKE
Kalamurekkeeseen voi käyttää tarkoituksen mukaan erilaisia kalalaatuja. Pääruokana kastikkeen kera tarjottavaan kannattaa käyttää... ...
Lue lisää
SILAKKALAATIKKO
Liota suolasilakoita vedessä muutama tunti. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipulit. Paloittele silakat ja liha. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain... ...
Lue lisää
INTIALAINEN UUNIKALA
Kiehauta kalaliemi. Lisää liemeen riisi, suola ja curry. Keitä riisiä kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi... ...
Lue lisää
<< Kalakukko | Intialainen uunikala >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja