Kalamurekkeeseen voi käyttää tarkoituksen mukaan erilaisia kalalaatuja. Pääruokana kastikkeen kera tarjottavaan kannattaa käyttää rasvatonta kalaa kuten haukea tai pakastekalaa. Lisäkkeenä tai leikkeleenä tarjottaviin hienompiin murekkeisiin voi käyttää rasvaisempia kaloja kuten lohta. Kalamurekkeen valmistuksessa on tärkeää, että aineet ovat kylmiä. Hienompia leikkeleiksi tarkoitettuja murekkeita on tämän kirjasarjan viidennessä osassa.
0,4 kg kalafileitä
ripaus suolaa
2 dl vaaleaa leipää kuorettomana
0,5 dl kalalientä
2 dl kermaa
2 kananmunaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi
tilkka valkoviiniä
Jauha kalafileet huolellisesti. Lisää ripaus suolaa ja anna turvota kylmässä noin 20 minuuttia. Sekoita leipä, kalaliemi ja kerma massaksi ja anna turvota hetki kylmässä. Erota kananmunan valkuainen ja keltuainen. Sekoita kylmät turvonneet kalafileet, leipä nestemassa, mausteet ja keltuaiset hyvin. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele se varovasti murekemassaan. Laita massa voideltuun ja korppujauhoilla vuorattuun vuokaan. älä laita vuokaa aivan täyteen, sillä mureke turpoaa. Laita vuokaan kansi esimerkiksi foliosta. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa noin tunti.
P.S. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vaalean peruskastikkeen kera (mm. sitruuna tai tillikastike).
HAUKEA HOMBURGIN TAPAAN
Ripottele haukifilepalojen päälle suolaa ja pippuria. Anna palojen maustua kylmässä 20 minuuttia. Lisää sulatettuun voihin... ...
Lue lisää
KUORRUTETTU KALA
Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää
SILAKKALAATIKKO
Liota suolasilakoita vedessä muutama tunti. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipulit. Paloittele silakat ja liha. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain... ...
Lue lisää
INTIALAISET KALA KAALIKääRYLEET
Valmista kuten kaalikääryleet, mutta jätä siirappi pois ja käytä jauhelihan tilalla raakajauhettua tai... ...
Lue lisää
INTIALAINEN UUNIKALA
Kiehauta kalaliemi. Lisää liemeen riisi, suola ja curry. Keitä riisiä kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi... ...
Lue lisää
<< Kuorrutettu kala | Silakkalaatikko >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja