0,6 kg kalafileitä (esim. hauki, kuha tai pakastesei)
1 tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
voita tai margariinia vuoan voiteluun
Kuorrutuskastike:
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
Maustamisehdotuksia:
1-2 rkl sitruunamehua tai valkoviiniä
1-2 dl katkarapuja tai herkkusieniä
2 dl parsanpaloja
3–4 kaltattua lohkottua tomaattia
2-3 rkl hienonnettua tilliä
Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki.
Lisää vähitellen joukkoon 2/3 maidosta kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu maito vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta.
Ripottele kuumaan kastikkeeseen juustoraaste tasaisesti sekoittaen. Jäähdytä hetki ja lisää vatkattu kananmuna. Lisää kastikkeeseen 1 tai useampi maustamiseen ehdotetuista aineksista. Kaada lämmin kastike kalojen päälle. Ripottele pintaan hieman juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
HAUKEA HOMBURGIN TAPAAN
Ripottele haukifilepalojen päälle suolaa ja pippuria. Anna palojen maustua kylmässä 20 minuuttia. Lisää sulatettuun voihin... ...
Lue lisää
KALAMUREKE
Kalamurekkeeseen voi käyttää tarkoituksen mukaan erilaisia kalalaatuja. Pääruokana kastikkeen kera tarjottavaan kannattaa käyttää... ...
Lue lisää
SILAKKALAATIKKO
Liota suolasilakoita vedessä muutama tunti. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipulit. Paloittele silakat ja liha. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain... ...
Lue lisää
INTIALAISET KALA KAALIKääRYLEET
Valmista kuten kaalikääryleet, mutta jätä siirappi pois ja käytä jauhelihan tilalla raakajauhettua tai... ...
Lue lisää
INTIALAINEN UUNIKALA
Kiehauta kalaliemi. Lisää liemeen riisi, suola ja curry. Keitä riisiä kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi... ...
Lue lisää
<< Haukea homburgin tapaan | Kalamureke >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja