Sijainti: Etusivu | Ajan kanssa | Kalaruokia | Kalakukko

Kalakukko

Muikkukukko

< >

2 kg pieniä kaloja (mm. ahvenia tai muikkuja)
1 rkl suolaa
2 rkl hienonnettua tilliä
2-3 sipulia
0,3 kg porsaankylkeä

Kuoritaikina:
2,5 dl vettä
2 tl suolaa
7 dl ruisjauhoja

Poista kaloista pää ja suolisto. Huuhtele kalat ja kuivaa ne nopeasti. Jos käytät ahvenia tai muita kaloja, joissa on isot suomut, on kalat suomustettava ennen perkaamista.

Suolaa kalat ja anna maustua kylmässä noin tunti. Kuutioi ja ruskista kevyesti liha ja sipuliviipaleet.

Valmista kuoritaikina sekoittamalla ja vuoraa uunivuoka siten, että taikinaa jää myös kanneksi.

Lado kala, liha sipuliseos ja mausteet kerroksittain kukon sisälle. Liimaa veden avulla ruistaikina tiiviiksi kanneksi.

Kypsennä ensin 200 asteessa 20 minuuttia ja sitten 140 asteessa 2-3 tuntia.


kyljyksia

Haukea homburgin tapaan

HAUKEA HOMBURGIN TAPAAN Ripottele haukifilepalojen päälle suolaa ja pippuria. Anna palojen maustua kylmässä 20 minuuttia. Lisää sulatettuun voihin... ... Lue lisää

lautanen

Kuorrutettu kala

KUORRUTETTU KALA Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Valmista kuorrutuskastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon... ... Lue lisää

leikkaa

Kalamureke

KALAMUREKE Kalamurekkeeseen voi käyttää tarkoituksen mukaan erilaisia kalalaatuja. Pääruokana kastikkeen kera tarjottavaan kannattaa käyttää... ... Lue lisää

leikkaa

Silakkalaatikko

SILAKKALAATIKKO Liota suolasilakoita vedessä muutama tunti. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipulit. Paloittele silakat ja liha. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain... ... Lue lisää

omena

Intialaiset kala-kaalikääryleet

INTIALAISET KALA KAALIKääRYLEET Valmista kuten kaalikääryleet, mutta jätä siirappi pois ja käytä jauhelihan tilalla raakajauhettua tai... ... Lue lisää

leipa

Intialainen uunikala

INTIALAINEN UUNIKALA Kiehauta kalaliemi. Lisää liemeen riisi, suola ja curry. Keitä riisiä kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi... ... Lue lisää


<< Silakkalaatikko | Intialaiset kala-kaalikääryleet >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja