250 g esikeitettyjä lasangelevyjä
lihakastike:
0,5 kg jauhelihaa
2 sipulia
0,5 dl tomaattisosetta tai 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
2 dl lihalientä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus basilikaa
ripaus timjamia
valkokastike:
4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
3 dl juustoraastetta (mm. edam tai emmental)
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon muut lihakastikkeen ainekset ja tarkista maku.
Valmista valkokastike. Sulata voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki. Lisää joukkoon kuuma maito samalla varovasti sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 1-2 minuuttia. Mausta ja lisää 2 dl juustoraastetta.
Kiehauta ja nosta jäähtymään. Voitele laakea uunivuoka (mielellään suorakaiteen muotoinen). Levitä pohjalle ohut valkokastikekerros ja sen päälle lasangelevyjä siten, että koko vuoka peittyy. Levitä sen jälkeen täytettä ja jälleen lasagnelevyjä. Kerroksia on hyvä olla 3 5 siten, että päällimmäinen kerros on valkokastiketta. ipottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. älä täytä vuokaa liian täyteen, jottei lasagne kuohu yli. Anna lasagnen tasoittua paistamisen jälkeen lämpimässä noin 5 minuuttia, jolloin se on helpompi leikata ja tarjoilla.
P.S. Jauhelihan tilalle voi maun mukaan laittaa vaikkapa kalaa tai vihanneksia. Ei kuitenkaan kannata käyttää liian mietoja aineita, etteivät ne huku muiden makujen sekaan.
PASTATAIKINA
Laita jauhot pöydälle kekoon ja tee niiden keskelle kolo. Laita koloon rikottu kananmuna, joka on sekoitettu veteen, ja suola. Sekoita varovasti taikinaksi.... ...
Lue lisää
KALAINEN PASTA
Sekoita täyteaineet massaksi. Tee pastataikinasta ohut levy ja voitele se kananmuna vesiseoksella. Leikkaa taikina viisi kertaa viisi cm:n kokoisiksi ruuduiksi.... ...
Lue lisää
JUUSTO-KINKKUKASTIKE
Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele hyvin. Leikkaa se pieniksi paloiksi ja kypsennä öljyssä pehmeäksi. Lisää pataan kuutioitu... ...
Lue lisää
ROOMATARTEN SUOSIKKI
Keitä paloitellut parsakaalit juuri ja juuri kypsiksi merisuolalla maustetussa vedessä ja nosta ne reikäkauhalla pois keitinvedestä.... ...
Lue lisää
<< Kalainen pasta | Juusto-kinkkukastike >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja