250 g sillifileetä (suola- tai matjessilliä)
100 g keitettyjä punajuuria
100 g maustekurkkua
100 g keitettyjä perunoita
50 g kapriksia
50 g hillosipulia
2 kpl keitettyjä kananmunia
Sinappikastike
1 dl smetanaa
4 rkl sinappia
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
Maustekurkun lientä.
Jos käytät suolasilliä, liota silliä liian suolaisuuden poistamiseksi.
Leikkaa sillifileet viipaleiksi. Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Leikkaa keitetyt perunat, punajuuret ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Puolita pienet hillosipulit. Leikkaa kaikki aineet erikseen ja pidä ne erillään.
Sekoita smetanaan muut aineet ja ohenna maustekurkun tai muun vastaavan liemellä. Kastike saa olla melko paksua.
Laita laakeaan tarjoiluastiaan ensin sillinviipaleet keskelle astiaa riviin.
Laita muut aineet sillin molemmin puolin riveittäin omiin ryhmiinsä.
Laita sinappikastike sillin päälle tai tarjoa erillisessä astiassa.
Koristele hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
Tarjoa pienten keitettyjen perunoiden ja/tai tumman leivän ja voin kera.
LASIMESTARINSILLI
Perkaa silli, mutta älä fileoi. Liota kaloja yön yli. Leikkaa sillit 2-3 cm:n levyisiksi paloiksi. Vatsanahan ohuen reunan voit leikata pois. Lado... ...
Lue lisää
SILLIKAVIAARI
Anna korppujauhojen turvota hetki kermassa. Hakkaa sillifileet, kananmunat ja sipuli erittäin hienoksi tai jauha ne monitoimikoneella. Sekoita kaikki aineet... ...
Lue lisää
VÄRIKÄS PAPRIKASILLI
Paloittele silli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprikat kuutioiksi tai renkaiksi. Lado ne vuorotellen
lasitölkkiin. Mittaa kattilaan liemen... ...
Lue lisää
TOMAATTISILLI
Paloittele sillifileet. Hienonna sipuli. Sekoita kastikeainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Laita
sillipaloja, sipulisilppua ja kastiketta tölkkiin... ...
Lue lisää
SITRUUNASILLI
Paloittele yön yli liotetut sillifileet. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se kuorineen ohuiksi
viipaleiksi. Lado sillipalat, sitruuna, laakerinlehdet ja... ...
Lue lisää
<< Sitruunasilli | Keittoja >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja