Sijainti: Etusivu | Ystävien | Leivät | Omenapiirakka

Omenapiirakka

omenapiirakka

< >

taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,8 dl voita tai margariinia (75 g)
2 rkl vettä

täyte:
0,8 dl voita (75 g)
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 omenaa
2 tl kanelia

koristeeksi:
3 rkl pölysokeria

Sekoita taikina vehnäjauhoista, voista ja vedestä. Laita taikina kylmään puoleksi tunniksi. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat.

Laita taikina piirakkavuokaan ja paista 170 asteessa noin 10 minuuttia. Poista kuorituista omenoista siemenkodat ja kuutioi / viipaloi omenat. Laita omena pohjan päälle, ripottele pinnalle kanelia ja kaada lopuksi päälle täytemassa. Paista 170 asteessa 40-60 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle siivilän läpi pölysokeria.

P.S. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.


Leipiä

Ruisleipä

RUISLEIPÄ Sekoita ensimmäisessä vaiheessa kädenlämpöiseen veteen hiivanokare, murennetut hapankorppupalat ja ruisjauhot. Peitä ja anna seisoa... ... Lue lisää

hedelma

Kreikkalainen leipä

KREIKKALAINEN LEIPÄ Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola, pehmeä voi ja osa jauhoista. Sekoita hyvin... ... Lue lisää

Reuheinen joululeipä

Rouheinen joululimppu

ROUHEINEN JOULULIMPPU Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää piimä, suola, sokeri, pomeranssinkuoret, osa jauhoista ja vehnärouhe. Alusta... ... Lue lisää

sämpylät

Kauraleipä tai sämpylät

Kauraleipä tai sämpylät Sekoita hiiva veteen. Lisää loput aineet ja sekoita taikinaksi. Kohota ja leivo jauhotetuin käsin leiväksi tai... ... Lue lisää

hedelma

Ohrarieska

OHRARIESKA Rieskojen leipominen on helppoa, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kun jauhot pitävät rieskan koossa, siihen voi sekoittaa lähes mitä tahansa... ... Lue lisää

Piirakka

Murotaikina

MUROTAIKINA Osan vehnäjauhoista voi jättää leipomiseen. Voin on hyvä olla huoneenlämpöistä, jotta se on helppo sekoittaa muihin aineisiin.... ... Lue lisää

Joululeipä

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita muut aineet joukkoon huolellisesti. Taikinasta tulee hyvin pehmeää. Taikinaa... ... Lue lisää

karjalanpiirakka

Karjalanpiirakat

KARJALANPIIRAKAT Valmista ensin haluamasi täyte ja sekoita siihen kananmuna. Taikinan valmistus: Sekoita vesi, suola ja jauhot. Leivo taikinasta pitkä pötkö ja... ... Lue lisää

Voisilmäpulla

Pullataikina

PULLATAIKINA Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ... Lue lisää

Pikkupullat

Pikkupullat

PIKKUPULLAT Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ... Lue lisää

Voisilmäpulla

Voipullat

Voipullat Leivo taikina pikkupulliksi ja kohota peitettynä. Leikkaa voista pieniä (noin 0,5 cm) kuutioita ja työnnä yksi jokaiseen pullaan, siten,... ... Lue lisää

Korvapuusti

Korvapuustit

Korvapuustit Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toisesta puolikkaasta levy. Levitä pinnalle hyvin pehmeää rasvaa tai voileipämargariinia. Ripottele levylle... ... Lue lisää

hedelmia

Bostonkakku

Bostonkakku Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ... Lue lisää

Hillopullia

Hillopullat

HILLOPULLAT Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ... Lue lisää

Kierrepullat

Kierrepullat

KIERREPULLAT Kauli puolet taikinasta nelikulmaiseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri se tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n kokoisia paloja.... ... Lue lisää

hedelmia

Pienet pullasarvet

PIENET PULLASARVET Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot... ... Lue lisää

hedelmia

Päärynä-juustotorttu

PÄÄRYNÄ-JUUSTOTORTTU Murenna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja... ... Lue lisää

herkku

Prinsessapiiras

PRINSESSAPIIRAS Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sula rasva ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää marjat tuoreena tai... ... Lue lisää

hunajabroileri

Kaura-juustotorttu tuulikin tapaan

KAURA-JUUSTOTORTTU TUULIKIN TAPAAN Vaahdota voi. Lisää joukkoon muut aineet, viimeisenä maito. Painele taikina torttuvuokaan ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.... ... Lue lisää

jalkiruoka

Jauhelihapiirakkaneliöt

JAUHELIHAPIIRAKKANELIÖT Sekoita käsin pehmeä margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan... ... Lue lisää

Piirakoita vehnätaikinasta

Piirakoita vehnästaikinasta

PIIRAKOITA VEHNÄSTAIKINASTA Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä ja grahamjauhoista,... ... Lue lisää

leipominen

Omenapiirakka vehnätaikinasta

Omenapiirakka vehnätaikinasta Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä ja... ... Lue lisää

Rahkapiirakoita

Rahkapiirakka

RAHKAPIIRAKKA Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä ja grahamjauhoista, kaurahiutaleet ja... ... Lue lisää

jalkiruoka

Kardemummakakku

KARDEMUMMAKAKKU Voitele vuoka ja leivitä manteli tai pähkinärouheella ja vehnäleseillä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma tai raastettu sitruunan... ... Lue lisää

jalkiruoka

Porkkanakakku

PORKKANAKAKKU Sekoita mausteet, leivinjauhe ja suola osaan jauhomäärästä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon... ... Lue lisää

lorraine ruokaohje

Juustopiirakka ranskalaisittain eli Quiche Lorraine

Juustopiirakka ranskalaisittain eli Quiche Lorraine Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 20 minuuttia.... ... Lue lisää

Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes

Amerikkalaiset pannukakut Griddle cakes

Puuhellojen aikaan näiden pannukakkujen nimi oli Griddle cakes, koska ne paistettiin suoraan hellanlevyllä ja tarjottiin aina vaahterasiirapin kera. Sekoita voisulaan... ... Lue lisää


<< Pienet pullasarvet | Päärynä-juustotorttu >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja