taikina:
2 dl vehnäjauhoja
0,8 dl voita tai margariinia (75 g)
2 rkl vettä
täyte:
0,8 dl voita (75 g)
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 omenaa
2 tl kanelia
koristeeksi:
3 rkl pölysokeria
Sekoita taikina vehnäjauhoista, voista ja vedestä. Laita taikina kylmään puoleksi tunniksi. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat.
Laita taikina piirakkavuokaan ja paista 170 asteessa noin 10 minuuttia. Poista kuorituista omenoista siemenkodat ja kuutioi / viipaloi omenat. Laita omena pohjan päälle, ripottele pinnalle kanelia ja kaada lopuksi päälle täytemassa. Paista 170 asteessa 40-60 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle siivilän läpi pölysokeria.
P.S. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
KREIKKALAINEN LEIPÄ
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin. Lisää suola, pehmeä voi ja osa jauhoista.
Sekoita hyvin... ...
Lue lisää
ROUHEINEN JOULULIMPPU
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää piimä, suola, sokeri, pomeranssinkuoret, osa jauhoista ja vehnärouhe. Alusta... ...
Lue lisää
Kauraleipä tai sämpylät
Sekoita hiiva veteen. Lisää loput aineet ja sekoita taikinaksi. Kohota ja leivo jauhotetuin käsin leiväksi
tai... ...
Lue lisää
OHRARIESKA
Rieskojen leipominen on helppoa, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kun jauhot pitävät rieskan koossa,
siihen voi sekoittaa lähes mitä tahansa... ...
Lue lisää
MUROTAIKINA
Osan vehnäjauhoista voi jättää leipomiseen. Voin on hyvä olla huoneenlämpöistä, jotta se on helppo sekoittaa muihin aineisiin.... ...
Lue lisää
Saaristolaisleipä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita muut aineet joukkoon huolellisesti. Taikinasta tulee hyvin pehmeää. Taikinaa... ...
Lue lisää
KARJALANPIIRAKAT
Valmista ensin haluamasi täyte ja sekoita siihen kananmuna. Taikinan valmistus: Sekoita vesi, suola ja
jauhot. Leivo taikinasta pitkä pötkö ja... ...
Lue lisää
PULLATAIKINA
Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa
vehnäjauhot viimeisenä.... ...
Lue lisää
PIKKUPULLAT
Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ...
Lue lisää
Korvapuustit
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toisesta puolikkaasta levy. Levitä pinnalle hyvin pehmeää rasvaa tai voileipämargariinia. Ripottele levylle... ...
Lue lisää
Bostonkakku
Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ...
Lue lisää
HILLOPULLAT
Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot viimeisenä.... ...
Lue lisää
KIERREPULLAT
Kauli puolet taikinasta nelikulmaiseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri se tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n kokoisia paloja.... ...
Lue lisää
PIENET PULLASARVET
Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita muut aineet taikinaan ja vaivaa vehnäjauhot... ...
Lue lisää
PÄÄRYNÄ-JUUSTOTORTTU
Murenna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja... ...
Lue lisää
PRINSESSAPIIRAS
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sula rasva ja kerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää marjat tuoreena tai... ...
Lue lisää
KAURA-JUUSTOTORTTU TUULIKIN TAPAAN
Vaahdota voi. Lisää joukkoon muut aineet, viimeisenä maito. Painele taikina torttuvuokaan ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.... ...
Lue lisää
JAUHELIHAPIIRAKKANELIÖT
Sekoita käsin pehmeä margariini, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan... ...
Lue lisää
PIIRAKOITA VEHNÄSTAIKINASTA
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä ja grahamjauhoista,... ...
Lue lisää
Omenapiirakka vehnätaikinasta
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä ja... ...
Lue lisää
RAHKAPIIRAKKA
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, kananmuna ja sokeri. Lisää osa vehnä ja grahamjauhoista, kaurahiutaleet ja... ...
Lue lisää
KARDEMUMMAKAKKU
Voitele vuoka ja leivitä manteli tai pähkinärouheella ja vehnäleseillä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma tai raastettu sitruunan... ...
Lue lisää
PORKKANAKAKKU
Sekoita mausteet, leivinjauhe ja suola osaan jauhomäärästä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon... ...
Lue lisää
Juustopiirakka ranskalaisittain eli Quiche Lorraine
Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 20 minuuttia.... ...
Lue lisää
Puuhellojen aikaan näiden pannukakkujen nimi oli Griddle cakes, koska ne paistettiin suoraan hellanlevyllä ja tarjottiin aina vaahterasiirapin kera.
Sekoita voisulaan... ...
Lue lisää
<< Pienet pullasarvet | Päärynä-juustotorttu >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja